Liukuportaat

SHU huoltaa HKL:n metroasemien suuret liukuportaat

SHU huoltaa HKL:n metroasemien suuret liukuportaat

Suomen Hissiurakointi Oy vastaa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) metroasemien liukuportaiden huolto- ja kunnossapitopalveluista. Sopimus kattaa kaikki kantametron pitkät liukuportaat, jotka sijaitsevat viidellä eri metroasemalla: Ruoholahdessa, Kampissa, Rautatientorilla, Hakaniemessä ja Sörnäisissä.

Kaikki sopimukseen kuuluvat liukuportaat sijaitsevat Suomen suurimmilla, vilkkaasti liikennöidyillä metroasemilla ja ovat pisimmästä päästä sekä erittäin kovassa päivittäisessä käytössä, lähes vuorokauden ympäri. Portaissa kulkee aamuruuhkassa ihmisiä yhtenäisenä nauhana ja niiden moitteeton toiminta onkin ensiluokkaisen tärkeää. Esimerkiksi Rautatientorilla portaita käyttää noin 40 000 ihmistä päivässä*.

”Portaiden huoltaminen vaatii erikoisammattitaitoa ja kahden asentajan työpanoksen lähes vuoden jokaisena työpäivänä”, kertoo SHU:n työnjohtaja Iiris Saarenketo


Portaat on rakennettu hyvin huollettaviksi. Niiden alla kulkee suuret tilat, joissa huoltohenkilökunta mahtuu kulkemaan. Käyttäjät eivät monesti edes huomaa, kun jokin porras on huollossa. Mittakaava portaissa on melkoisen valtava. Pelkästään ketjut, joissa porrasaskelmat ovat kiinni painavat yli tuhat kiloa. Niiden voiteleminenkin tehdään suurista tonkista polkupyörän ketjujen tippakannun sijaan.

Suomen Hissiurakoinnin työnjohtaja Iiris Saarenketo kertoo, että portaiden huoltaminen vaatii erikoisammattitaitoa ja kahden asentajan työpanoksen lähes vuoden jokaisena työpäivänä.

 

 


Lisätiedot:
Suomen Hissiurakointi Oy
Iiris Saarenketo
iiris.saarenketo@shu.fi