Suomen Hissiurakointi SHU

Hissin modernisointi

Hissin modernisoinnin tarkoituksena on nostaa vanhojen hissien turvallisuus, käyttömukavuus, suorituskyky ja energiatehokkuus nykypäivän vaatimusten tasolle.

Miksi modernisoida hissi?

Yleensä merkittävin syy hissin modernisointiin on kustannusten säästö. Ikääntyneen hissin korjauskustannukset kasvavat jatkuvasti ja hissiin tulee ennalta-arvaamattomia isoja korjauksia. Myös varaosien saatavuus heikkenee hissin ikääntyessä, mikä voi aiheuttaa sen, että hissi on pois käytöstä pitkiäkin aikoja ja hankaloittaa näin hissinkäyttäjien arkea.

Hissin modernisointi parantaa hissin suorituskykyä ja käyttömukavuutta. Myös hissin turvallisuus päivitetään tämän päivän vaatimusten tasolle ja energiankulutus pienenee uuden tekniikan myötä.

01

Nostokoneisto ja ohjauskeskus

Hissin nostokoneisto on joutunut elinkaarensa aikana kovalle rasitukselle. Vanhan hissin ongelma on usein huono pysähtymistarkkuus kerroksien välillä, sekä terävät liikkeelle lähdöt ja pysähtymiset. Uudella ohjauksella ja nostokoneistolla liikkuminen muuttuu pehmeäksi ja kerrostarkkuus on aina kohdallaan.

02

Sisustus ja ohjauspaneelit

Hissikori voidaan sisustaa udelleen jolloin ulkonäkö muuttuu uuden veroiseksi. Samalla kerrospainikkeet uusitaan ja kerroksiin lisätään näytöt hissin sijainnista. Myös hissikorin napistot uusitaan ja lisätään näytöt.

Hissin ulkoasu voidaan myös tehdä vanhaa kunnioittaen ja entistäen.  Arvokiinteistöjen veteraanihissit ovat useimmiten taidokasta ja näyttävää käsityötä.  Tällöin toteutamme modernisoinnin häivyttämällä uuden tekniikan piiloon näkyvistä.

Turvallisuudesta emme tingi, vaan tähtäämme aina turvallisuuden parantamiseen. Modernisoitien yhteydessä on myös mahdollisuus lisätä hissiin hälytyspuhelin tai vanhaan veräjälliseen hissiin lisää turvaa tuomaan veräjän väliinjäämissuoja.

Laajasta materiaalivalikoimastamme löytyy sopiva sisustus ja ohjauspaneeli kaikkiin hisseihin.

03

Korin ja tason ovet

Hissin vanhat kääntöovet sekä veräjälliset ovet voidaan säilyttää ja ne voidaan tarvittaessa ehostaa uudenveroisiksi.  Ovien kunnostamisella saadaan siisti yleisilme aikaiseksi uusitun tai entistetyn hissikorin kanssa.

Uudet nykyaikaiset automaattiovet voidaan myös vaihtaa vanhojen kääntöovien tai veräjäovien tilalle hissin modernisoinnin yhteydessä. Tällöin saadaan myös ovista helppokäyttöisempiä.

04